Kedves Látogató!

Bubenkó Csaba - KDFSZ - elnökA Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete megkezdte munkáját. A szakszervezetet áruházakban dolgozó munkavállalók alapították meg, akik úgy gondolták, hogy a munkaügyi kapcsolatok területén változtatásokra van szükség.

Szakszervezet legfontosabb feladatának tekinti, hogy határozottan, következetesen és kitartóan képviselje elsősorban a kereskedelmi dolgozók érdekeit.

Szükség van erre annál is inkább, mert a mai társadalmi helyzet, a munkáltatóknál uralkodó helyzet megköveteli a szakszervezettől, hogy foglalkozzon a létbizonytalanságban élőkkel, a megtévesztettekkel, a félelemben tartottakkal, a kihasználtakkal, illetve mindenkivel, akik egyedül nem tudják megfelelő módon képviselni saját érdekeiket, vagy akik ilyen módon szeretnének biztonságot teremteni, vagy szeretnék támogatni azokat, akik ilyen tevékenységet folytatnak.

Az érdekvédelmet azért tartjuk fontosnak, mert sok dolgozó, annak ellenére, hogy tisztességesen dolgozik nap mint nap, komoly nehézségekkel kell szembenézzen, küzdenie kell, és az életminősége ennek ellenére alacsony szintű.  Ezért hívjuk fel minden munkavállaló figyelmét a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének létezésére, programjaira, munkájára, eredményeire és a tagságban rejlő előnyökre. Azért hogy céljainkat megfelelő módon tudjuk megvalósítani, szakszervezetünk csatlakozott hazánk egyik legnagyobb szakszervezeti konföderációjához a Munkástanácsok Országos Szövetségéhez és szoros kapcsolatot tart fenn vele.

Bubenkó Csaba
KDFSZ
Elnök