Vasárnapi zárva tartás – kezdeményezés

KDFSZ sajtónyilatkozat

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete érthetetlennek tartja, hogy a VOSZ és a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája még akkor is kiáll a vasárnapi zárva tartás népszavazási kezdeményezése mellett, amikor már a legnagyobbaknak számító külföldi multinacionális kereskedelmi láncok sem támogatják az általuk pártpolitikai célúnak nevezett vasárnapi zárva tartást érintő népszavazási kezdeményezést.

Felszólítjuk, a magát legnagyobb taglétszámú szervezetnek nevező Ligát, hogy ne vigye vására a bőrét a kereskedelemben dolgozó munkavállalóknak, hanem tegyen lépéseket a vasárnapi műszak pótlék eltörlésének megakadályozásának érdekében.

Úgy látjuk, hogy a Liga elnöke a milliárdosok kottájából fújja vasutas sípjával nótáját.

A KDFSZ visszautasítja az önkéntes vasárnapi munkavégzéssel kapcsolatos önkéntes nyilatkozattétel felvetésének lehetőségét, mert egy gazdaságilag ellehetetlenült munkahelyén megfélemlítet és kiszolgáltatott munkavállaló csak kényszerdöntést tud hozni egy ilyen helyzetben.

Összefogásra szólítunk minden szakszervezetet annak érdekében, hogy a vasárnapi munkavégzésért járó műszakpótlék ne kerüljön megszüntetésre!

KDFSZ vezetősége