Súlyos a helyzet, már Lázár János asztalán van a levél

A munkaerőhiányból fakadó feszültségek megoldását kéri a Miniszterelnökséget vezető minisztertől a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete. Bubenkó Csaba elnök az InfoRádiónak azt mondta, hogy 250-300 ezer alkalmazottat foglalkoztató szektorban egyre súlyosabbak a létszámhiányból fakadó problémák.

Már Lázár János miniszer úr asztalán van a levél, amelyet a KDFSZ nevében írtam azzal a szándékkal, hogy a kormány egyeztessen a szakszervezetekkel arról, hogyan lehet a helyzeten változtatni – közölte Bubenkó Csaba.

Az elnök elmondta: a hétvégi demonstráció egyértelműen rávilágított arra, hogy az egyik legnagyobb probléma az alacsony bérek mellett a létszámhiány.

A probléma most már olyan szinten elviselhetetlen a dolgozók számára, hogy ezt így nem lehet tovább csinálni, valamit tenni kell.

Kifejtette: a munkavállalók két-három ember munkáját próbálják a lehetőségekhez mérten elvégezni.

Közölte: minimum 20-30 ezer ember hiányzik az ágazatból.

Bubenkó Csaba - BCMAGAZIN

„A szakszervezetek ezt a kérdést önmagukban nem tudták megoldani” – jelentette ki a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

A Magyar Idők értesülése szerint bár a kormány átmenetileg visszavonulót fújt, szeptemberben ismét előveheti a kötelező minimállétszámra vonatkozó javaslatát.

Ezzel kapcsolatban a szakszervezet elnöke elmondta: minden olyan kérdést üdvözölnek, amelyek a munkavállalók életkörülményeinek, egészségi állapotának, bérhelyzetének a javításával kapcsolatosak.

„Számunkra az a legfontosabb, hogy ezekben a kérdésekben valamilyen eredményt érjünk el a munkavállalók érdekében” – hangsúlyozta.

„Legkésőbb szeptemberben el kell kezdődniük az ezzel kapcsolatos tárgyalásoknak ahhoz, hogy eredmények legyenek” – mondta a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

forrás: InfoRádió